Vrijdag 2/9

Tuut tuut tuut om 7u opgestaan … spullekes weer ingepakt … om 8u ontbijt en wat voor één … Roxanne had voor ons een vers broodje gebakken … een omelet met spek, tomaatjes, kaas, ajuin en nog wat groentjes in de oven gebakken … de diëtiste zal het graag lezen … en vooraf had ze een wijnglas gevuld met een fruitmixje, yoghurt en meüsli … alweer dik gegeten, hebben we afscheid genomen van dat ongelofelijk lief madammeke … hier gaan we zeker wat contact mee houden … en we zijn dan richting Swellendam gereden, onze laatste langere rit, zo’n 223km …

We rijden via de bekende Route 62 en dat is een zeer mooie weg om te rijden zanne … amai … precies of we rijden door de alpen ofzo … op een aantal bergtoppen ligt zelfs sneeuw … het is wel heel fris en winderig en onderweg hebben we ook wel wat regen …

Onderweg rijden we ook over de Tradouw Pass … mannekes ma dat is een schoontje zulle …

Tegen de middag zijn we in het Bontebok N.P. … het is hier koud en het regent en er is heel veel wind … oei oei oei en dat is hier geen groot park … maar we maken er weer het beste van … Het is nog een eindje in het park rijden tot aan onze restcamp, genaamd ‘Lange Elsie’s Kraal’ … En tis weer een schoontje zulle … een chaletje … precies of we zitten in Center Parks ofzo …

We hebben hier een eigen keukentje … dus we gaan eens flink wat boodschappen doen in de superspar en zelf een potje koken … Er is ook een bbq aanwezig … dus we kunnen ook weer lekker braaien …

In de late namiddag trekt de lucht een beetje open, tis terug droog maar nog veel wind … heel veel beestjes zien we nie … maar ach, we hebben er heel wat gezien e …

’s Avonds een lekker spaghetti klaargemaakt … en dan ons beddeke in … de vermoeidheid laat zich voelen …

Zaterdag 3/9

Uitgeslapen tot 8u … en rustig ontbijtje klaargemaakt … het weer is helemaal omgeslagen … helder blauwe lucht, de wind is gaan liggen en we kunnen de bergen goed zien … In Bontebok NP kan je een aantal hiking trails, wandelpaden volgen … wij doen er in de voormiddag eentje … de Aloe Trail … Het is maar een goei 2km wandelen, nie ver wel mooi … er staan hier heel wat kleuren bloemekes en de bekende Protea groeit hier ook … En het zonneke wordt steeds warmer …

Tegen lunchtijd is het zo warm dat we buiten op ons terras kunnen eten en zelfs kunnen zonnen … ozze Pat sleurt zijne matras op het terras en doet een dutje in het zonneke … ik ben eindelijk mijn boek van Jill Mansel begonnen … tis toch zo’n geweldige schrijfster …

Als het warmste van de dag voorbij is, doen we nog een tweede wandeling … de bushbuck trail, eentje van 5,5km … maar halverwege slaat bij de vermoeidheid zo erg toe dat we terug draaien …

Patrick heeft gelukkig nog wel energie voor de bbq aan te steken en ons een lekker braaitje te bezorgen …

Uiteindelijk slaat bij hem de vermoeidheid ook toe … tis amper 21.30u maar we doen onze oogskes toe …

Morgen verlaten we Bontebok NP en rijden we naar Cape Agulhas …