Donderdag 1/9

Owkeej … de zomervakantie is officieel voorbij … en bij ons begint het stillaan ook te korten … Kaapstad komt steeds dichterbij …

Vandaag een ritje van zo’n 392 km voor de boeg naar Oudtshoorn … We logeren in de Celtic Bushman … in eerste instantie had ik zoiets van ‘oei wat hebben we nu geboekt’ … tot dat we binnen gingen … Roxanne, van Engelse origine hete ons van harte welkom … kei lief madammeke … amai die zorgde nog al voor ons … ma die kon ratelen … jeetje … Nadat we ons geïnstalleerd hadden, zijn we naar het Cango Wildlife Park gereden … een paar kilometer verder op … Hier proberen ze het bestand van de cheetah’s terug op te bouwen via een uniek kweekprogramma … Het is hier best ook warm … Een gids leidt ons rond … en zo komen we uiteindelijk ook bij de cheetah … We mogen ook bij twee volwassen cheetah’s om ze eens te aaien … hier moesten we uiteraard wel een bijdrage voor leveren … maar we wilden dat graag doen … en het leverde dan ook weer mooie fotootjes op e … vorig jaar de leeuwkes, nu de cheetah’s … schoon beestekes …

De inkom was in de vorm van de bek van een krokodil …

Schoon poseren bij de lunch …

De witte gier …

Een Turaco …

Een Madagaskisch ringstaart aapje …

Een roze flamingo …

Een visetende otter …

Een echte bek van de krokodil … en zie ik daar een straaltje bloed … slik …

Zie ze daar eens liggen …

Zie onze Patrick dat katje eens strelen … schattig e …

Was toch wel beetje kicken hoor … maar da ligt hier te spinnen gelijk een gewoon kat …

Om 16.30u sluit het park en rijden we nog een beetje verder naar een struisvogelboerderij … we zijn net op tijd voor de laatste rondleiding … timing is alles e … Er wordt ons int kort de geschiedenis uitgelegd en we krijgen ook een korte rondleiding …

Nogal een groot ei om zomaar op te eten e … met 1 struisvogelei kan men 16 omeletjes bakken …

Ozze Pat ging een struisvogeltje voeren … ik kreeg er een nek massage van … echt niet dus ..

De ene kan over eitjes lopen …

De andere zat met heel wat eitjes …

Was weleens interessant … we hebben dan beiden nog een plumeauke gekocht met struisvogelveertjes … geen stof is hier tegen bestand … da beloofd …

Roxanne … onze gastvrouw had voor ons een tafeltje gereserveerd in de ‘Bello Cibo’ … een klein gezellig restaurantje op wandelafstand … Naast ons zit een koppeltje Vlamingen die in Kaapstad vertrokken zijn … We bestellen een ‘comboschotel’ … dat is een vleesschotel (600gram) voor 2 personen … Wat ligt daar op: een stukje wildebees, een stukje oryx, een stukje krokodil, een stukje struisvogel, een stukje wrattenzwijn en een stukje zebra … jammie jammie … Flink overeten wandelen we naar huis … direct plat in da bed … uitgeteld …